logo-podolelystad

Geneviève aan het woord

Na het afronden van mijn opleiding kwam ik in contact met het vak podoposturale therapie van Dr. Bourdiol en mijn enthousiasme voor dit vak was meteen gewekt! 

Het concept van dunne elementjes aangebracht in een zool die de lichaamshouding dermate beïnvloeden sprak mij dan ook zeer aan.

Sinds het afronden van mijn opleiding in 1997 oefen ik dit vak dan ook met plezier en passie uit. In 2008 heb ik ook de opleiding podologie methode Derks afgerond waardoor er nog meer behandelmogelijkheden zijn.

Één van de mooiste onderdelen van mijn vak vind ik het contact met de patiënten. Wanneer ik iemand op de spiegel met loodlijn zet worden zij zich ook bewust van de scheefstand. En vervolgens het effect hoe het lichaam gecorrigeerd wordt op het moment dat er elementjes van verschillende millimeters onder de voeten worden geplaatst.

Een extra leuk onderdeel zijn daarin de kinderen! Op jonge leeftijd is er zo veel winst te behalen bij het voorkomen van vaak ernstige klachten op latere leeftijd dat ik altijd blij en dankbaar ben als er ouders een afspraak voor hun kind maken. Het is dan ook altijd belangrijk om de klachten van kinderen serieus te nemen.

Vaak kun je al aan de manier van lopen en het scheef afslijten van de schoenzolen direct zien dat er een afwijkend looppatroon aanwezig is.

Al vanaf het begin af aan combineer ik in mijn praktijk een samenwerking van podoposturale therapie met orthomanuele geneeskunde.

Orthomanuele geneeskunde volgens de methode Sickez is een perfecte aanvulling daar zij er op gericht is scheefstanden die aanwezig zijn per direct te corrigeren. Door een patiënt eerst recht te laten zetten krijg ik een zeer helder beeld van de afwijkingen die de scheefstanden veroorzaken. (b.v. beenlengteverschillen, wervelkolomafwijkingen, spiertechnische scheefstanden) Door deze vervolgens middels zooltjes op te heffen wordt voorkomen dat de klachten op korte termijn weer optreden.

Al met al een mooi hulpmiddel voor uiteenlopende klachten!

Vriendelijke groeten,

Geneviève

Scroll naar boven